Donuty bez kynutí z tvarohového těsta - postup přípravy
Pokud chcete dělat donuty, nemusíte na ně vytvářet pracné kynuté těsto, vystačíte si s tvarohovým, které také bude krásně nadýchané. Recept nám poskytla paní Aneta Mühlhandlová.
Ingredience
Do zadělávací mísy dejte vejce, vanilkový cukr a 1 lžíci moučkového cukru a vyšlehejte do pěny. Přidejte rum a pak zašlehejte měkký tvaroh.
Nakonec přisypejte mouku s jedlou sodou a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na půl hodiny odpočinout do lednice.
Z těsta vyválejte asi 7 milimetrů silnou placku. Pokud lepí, pomažte si vál olejem, nepoužívejte však mouku, při smažení by se pálila. Z těsta vykrájejte donuty.
V rendlíku nebo na pánvi rozpalte dostatek oleje, donuty v něm musí plavat, a pozvolna je z obou stran usmažte do zlatova. Donuty pak pocukrujte moučkovým cukrem podle vaší chuti a můžete servírovat.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.