Kachní prsa s ovocem a kefírovým knedlíkem - postup přípravy
Kachní prsa lze luxusním způsobem upéci spolu s jablky a pomeranči a servírovat s domácím kefírovým knedlíkem. Recept nám poskytla paní Marie Audrlická.
Na maso
Na knedlík
Dejte do pekáče na čtvrtky nakrájená a jádřince zbavená jablka, použijte zhruba jedno středně veliké jablko na jednu porci. Na ně položte kachní prsa i s kostí kůží dolů a na ně na plátky nakrájený, dobře omytý pomeranč i s kůrou. Maso dle chuti osolte, můžete ho také opepřit a okmínovat.
Vložte pekáč do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte maso zhruba 60 minut. Pak ho obraťte kůží nahoru, teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 90 minut.
Na knedlíky nakrájejte starší rohlíky na kostičky. Z vajec oddělte bílky a žloutky, z bílků ušlehejte sníh. Ze žloutků, mouky a kefíru udělejte těstíčko, promíchejte ho s rohlíky a poté s bílkovým sněhem. Knedlíky lze ochutit třeba sýrem, mrkví či bylinkami.
Těsto dejte do hrníčků vyložených mikrotenovým sáčkem. Vložte je do hrnce a do 2/3 výšky hrnků do něj nalijte vroucí vodu, pak knedlíky 10 minut vařte pod poklicí. Poté je odkryjte a dovařte, jejich konzistenci vyzkoušejte špejlí. Podávejte je s kachními prsy a jablky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.