Ovocný koktejl s mascarpone, tvarohem a ořechy - postup přípravy
Ve většině rodin je to stejné, ovoce si nikdo nevšímá, dokud jej nenaservírujete do mističky a nakrájené do úhledných útvarů. S tímto úkolem si poradila paní Lucie Vachová s velkou elegancí a pro inspiraci se s námi o svůj nápad podělila.
Ingredience
Mascarpone a tvaroh vložte do misky, přidejte trochu čekankového sirupu a vše vyšlehejte dohladka. Výslednou směs rozdělte na dno dezertních mističek a posypejte ji nalámanými jádry vlašských ořechů.
Ovoce důkladně omyjte a osušte. Jablka zbavte jádřinců, nektarinky vypeckujte, spolu s melounem je nakrájejte na menší kostky a ovoce rovnoměrně rozdělte do mističek na kopeček tvarohové směsi s ořechy.
Na závěr ovoce podle chuti postříkejte čekankovým sirupem (případně jej můžete nahradit jakýmkoliv jiným oblíbeným sirupem nebo třeba medem) a podávejte jako dezert nebo zdravou svačinku do školy či do práce.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.