Zapečené housky s gothajem a sýrem - postup přípravy
Pokud máte v lednici nějaké zbytky třeba po oslavě, nemusíte je vyhazovat, lze je totiž například zapéci na housky k večeři. Recept nám poskytla paní Petra Pospíchalová.
Ingredience
Nastrouhejte na hrubém struhadle gothajský salám a tvrdý sýr, jako je například eidam. Smíchejte je v míse spolu s celými vejci a kořením či bylinkami, například solí, pepřem a čubricou, výběr je na vás.
Housky rozkrojte je na půl. Namažte je máslem a pak na ně rozložte směs. Dejte je na plech, vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte asi 20 minut. Po zapečení dejte navrch trochu kečupu a ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.