Marinovaná rajčata s koprem v sáčku - postup přípravy
Rajčata lze velmi chutně připravit marinovaná v mikrotenovém sáčku. Dokážou skvělým způsobem nahradit salát a hodí se k mnoha druhům pokrmů jako neotřelá příloha.
Ingredience
Nasekejte kopr na jemno a dejte ho do mísy. Přidejte sůl, pepř, cukr, pálivou papriku a prolisujte česnek. Vše smíchejte a pomačkejte, aby kopr začal pouštět šťávu. Vezměte si menší rajčata a zhruba do poloviny je nařízněte do kříže.
Do naříznuté části vložte trochou koprové směsi a dejte rajčata postupně do dvou sáčků v sobě. Poté na rajčata nasypejte zbytek směsi, zavažte sáčky a mírně jejich obsah promíchejte.
Nechte je 4 až 6 hodin stát při pokojové teplotě a poté 6 až 12 hodin do lednice. Poté rajčata můžete konzumovat. Nenechte je ale v sáčku déle než 2 dny.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schneller Koch