Avokádová pomazánka s česnekem - postup přípravy
Lahodná avokádová pomazánka s česnekem bude na bagetách opečených do křupava chutnat opravdu skvostně. Připravte si nejen chutnou, ale hlavně zdravou svačinku pro celou rodinu.
Ingredience
Křupavou bagetu nakrájejte na plátky silné zhruba dva centimetry. Na rozehřáté pánvi nechte rozpustit máslo a bagetu na ní zlehka opečte.
Avokádo rozpulte podélně a lžící z něj vydlabejte dužninu. Tu pak ve větší míse rozmačkejte vidličkou na kašovitou konzistenci.
Cibulku nakrájejte najemno a přidejte ji k avokádu spolu s prolisovaným česnekem. Rajče rozkrojte, zbavte ho vodnaté dužniny a pokrájejte ho na menší kostičky. Přidejte ho k pomazánce.
Nakonec pomazánku ochuťte nasekaným koriandrem, šťávou z citrónu a také solí a pepřem. Hotovou pomazánkou namažte opečené plátky bagety a ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frühstück mit Adelina Kocht