Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané okurky s francouzskou hořčicí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nakládané okurky s francouzskou hořčicí - postup přípravy

Kyselé nakládané okurky jdou zavařit i neobvyklým způsobem v láku obsahujícím francouzskou hořčici a med. Dodá jim to speciální a delikátní příchuť.

Ingredience pro:
10 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakládačky omyjte, očistěte a nakrájejte na kolečka. Dejte je do mísy, promíchejte je s půl lžící soli, přikryjte mísu a nechte je asi hodinu stát. Do hrnce poté nalijte vodu na lák, přidejte půl lžíce soli, cukr a ocet a nechte svařit. Následně vypněte sporák a do láku zamíchejte francouzskou hořčici s celými hořčičnými semínky a med.

2. KROK

Do každé sklenice (recept je na 10 půllitrových) dejte na několik kusů nakrájený stroužek česneku, naplňte ji okurkami a zalijte lákem. Sklenice zavíčkujte, dejte do hrnce vyloženého plátnem a nalijte vodu do 2/3 výšky sklenic.

3. KROK

Přiveďte vodu k varu a od té chvíle okurky sterilujte 10 minut. Po vychladnutí jenom zkontrolujte víčka a uložte sklenice na chladné místo.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů