Vepřové na paprice - postup přípravy
Pokud máte chuť na jednoduchou omáčku podle tradičního českého receptu, vsaďte na vepřové na paprice se smetanou. Podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou jej připravíte snadno a rychle a bude vám moc chutnat.
Ingredience
V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na oleji zesklovatět. Mezitím nakrájejte maso na kostky, přisypejte k němu zarovnanou lžičku soli, půl lžičky pepře, lžičku drceného kmínu a tři vrchovaté lžičky mleté sladké papriky.
Jakmile cibule začne zlátnout, přidejte k ní nakrájené maso s kořením, přihoďte i bobkové listy a kuličky nového koření. Promíchejte, podlijte trochou horké vody a pod pokličkou nechte dusit maso doměkka, což bude trvat asi 1 hodinu. Podle potřeby čas od času přilijte trochu vody.
Když je maso měkké, přilijte do hrnce sladkou smetanu a směs přiveďte opět k varu. Ve skleničce rozkvedlejte trochu polohrubé mouky s vodou a tuto směs přilijte do hrnce s omáčkou na zahuštění. Záklechtku přidejte v takovém množství, abyste docílili konzistence omáčky, která se vám bude zamlouvat.
Zahuštěnou omáčku důkladně promíchejte a nechte ji pod pokličkou ještě asi 10 minut provařit. Podle chuti ji dosolte a připepřete a podávejte s vařenými těstovinami, případně s houskovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.