Podmáslové bagety z celozrnné mouky - postup přípravy
Upéct si dobré bagety z podmáslí doma v troubě je poměrně jednoduché, a když do nich použijete celozrnnou špaldovou mouku, budou i zdravé. Recept nám poskytla paní Renata Adámková.
Ingredience
Připravte si omládek. V míse smíchejte vlažnou vodu, droždí, cukr a hladkou mouku. Přikryjte fólií a nechte omládek asi hodinu pracovat.
Pak přilijte podmáslí o pokojové teplotě, přidejte změklé sádlo, celozrnnou špaldovou mouku a sůl. Rukama nebo robotem vypracujte hladké nelepivé těsto, mísu přikryjte a nechte ho hodinu kynout.
Těsto vyklopte na vál a rozdělte na 3 díly. Z každého zformujte bagetu. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte 35 minut kynout.
Pak bagety mírně pomašlujte vodou a posypejte libovolnými semínky, jako jsou sezamová, lněná nebo dýňová apod. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 210 °C a pečte bagety 20 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.