Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Podmáslové bagety z celozrnné mouky

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Podmáslové bagety z celozrnné mouky - postup přípravy

Upéct si dobré bagety z podmáslí doma v troubě je poměrně jednoduché, a když do nich použijete celozrnnou špaldovou mouku, budou i zdravé. Recept nám poskytla paní Renata Adámková.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Připravte si omládek. V míse smíchejte vlažnou vodu, droždí, cukr a hladkou mouku. Přikryjte fólií a nechte omládek asi hodinu pracovat.

2. KROK

Pak přilijte podmáslí o pokojové teplotě, přidejte změklé sádlo, celozrnnou špaldovou mouku a sůl. Rukama nebo robotem vypracujte hladké nelepivé těsto, mísu přikryjte a nechte ho hodinu kynout.

3. KROK

Těsto vyklopte na vál a rozdělte na 3 díly. Z každého zformujte bagetu. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte 35 minut kynout.

4. KROK

Pak bagety mírně pomašlujte vodou a posypejte libovolnými semínky, jako jsou sezamová, lněná nebo dýňová apod. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 210 °C a pečte bagety 20 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů