Slaný cuketový koláč s rajčaty a mozzarellou - postup přípravy
Slaný cuketový koláč s rajčaty a mozzarellou je nevšední recept, který u vás doma určitě zaboduje. Jedná se o lehké a chutné jídlo, které se hodí téměř kdykoliv.
Ingredience
Cuketu nastrouhejte i se slupkou na hrubém struhadle. Dejte ji do misky, osolte ji a dobře promíchejte. Nechte ji deset minut v míse odpočívat a poté z ní přes cedník pečlivě vymačkejte veškerou tekutinu.
K cuketě přidejte na kostky nakrájené rajče a vejce. Směs ochuťte petrželí, prolisovaným česnekem a pepřem. Těsto dobře promíchejte a postupně do něj zapracujte mouku.
Dortovou nebo koláčovou formu vymažte olejem a nalijte do ní cuketové těsto. Dejte ho péct do trouby předehřáté na 180 °C po dobu zhruba 35 minut.
Po vytažení z trouby slaný koláč posypejte strouhanou mozzarellou, obložte ji plátky rajčat a posypejte tymiánem. Koláč vraťte dopéct do trouby na dalších 10–15 minut. Poté ho nakrájejte na porce a podávejte.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89