Nakládané papriky plněné zeleninou - postup přípravy
Nakládané krájené papriky jsou pravidelnou součástí mnohých spíží či regálů se zásobami na zimu. Vyzkoušejte tento neotřelý recept, v němž se papriky nerozkrajují, ale naopak plní ochucenou zeleninovou směsí, která jim dodá skvělou chuť.
Ingredience
Ze zelených paprik vydlabejte stopku a semeník, ale nechte je vcelku, aby se daly plnit. Do velké mísy nakrájejte zelí na nudličky, okurku a mrkev na půlkolečka. Dále nakrájejte červené kapie na kratší proužky a jednu na větší čtvercové kusy (ty si dejte zatím stranou, a ne do mísy).
Nasekejte si česnek nadrobno a zelenou chilli papričku na kousky. Přidejte je k zelenině. Dále dodejte 4 lžíce soli, lžíci cukru, lžičku kyseliny citronové, přilijte 300 mililitrů jablečného octa a promíchejte. Nechte vše hodinu odležet.
Zeleninovou směs pak napěchujte do vydlabaných paprik, vršek papriky uzavřete větším kusem kapie, který jste si nechali stranou. Papriky několikrát propíchněte a dejte je do natolik velké sklenice, aby se do ní vešly všechny.
Nalijte šťávu, kterou pustila zelenina, do sklenice (přeceďte ji ale nejprve). Přidejte 2 lžíce soli, 1 lžičku kyseliny citronové, 200 mililitrů jablečného octa a vše dolijte převařenou vychladlou vodou.
Sklenici dobře zavíčkujte. Její obsah promíchejte dobře s nálevem a uložte ji do temna a chladu na 3 týdny. Poté papriky můžete konzumovat.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nur’un Nefis Yemek Tarifleri 2