Křupavé pečené brambory s česnekem a rozmarýnem - postup přípravy
Křupavé pečené brambory s rozmarýnem a česnekem jsou skvělou přílohou k mnoha pokrmům. Připravit si je můžete ke steakům, různým omáčkám, ale vynikající budou i samotné, stačí k nim jen vyladěný dip.
Ingredience
Brambory oloupejte a ty větší překrojte na menší kusy. Vložte je do hrnce a zalijte je studenou vodou. Přidejte sůl, led a brambory nechte chvíli odstát. Poté přiveďte brambory k varu. Během vaření sbírejte pěnu, která se na povrchu vytvoří.
Oloupejte česnek a nakrájejte ho na drobné kousky. Pekáč důkladně vymažte olejem, posypte dno sušeným rozmarýnem a nakrájeným česnekem. Přidejte napůl uvařené brambory, opepřete je a nakonec vložte 3 lžíce másla.
Brambory vložte do předem vyhřáté trouby a pečte je na 200 °C přibližně 40–45 minut. Během pečení je pravidelně otáčejte, aby se opekly po celém povrchu. Hotové brambory posypte čerstvě nasekanou pažitkou a ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья