Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé pečené brambory s česnekem a rozmarýnem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Křupavé pečené brambory s česnekem a rozmarýnem - postup přípravy

Křupavé pečené brambory s rozmarýnem a česnekem jsou skvělou přílohou k mnoha pokrmům. Připravit si je můžete ke steakům, různým omáčkám, ale vynikající budou i samotné, stačí k nim jen vyladěný dip.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Brambory oloupejte a ty větší překrojte na menší kusy. Vložte je do hrnce a zalijte je studenou vodou. Přidejte sůl, led a brambory nechte chvíli odstát. Poté přiveďte brambory k varu. Během vaření sbírejte pěnu, která se na povrchu vytvoří.

2. KROK

Oloupejte česnek a nakrájejte ho na drobné kousky. Pekáč důkladně vymažte olejem, posypte dno sušeným rozmarýnem a nakrájeným česnekem. Přidejte napůl uvařené brambory, opepřete je a nakonec vložte 3 lžíce másla.

3. KROK

Brambory vložte do předem vyhřáté trouby a pečte je na 200 °C přibližně 40–⁠45 minut. Během pečení je pravidelně otáčejte, aby se opekly po celém povrchu. Hotové brambory posypte čerstvě nasekanou pažitkou a ihned podávejte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů