Bramboračka se sušenými houbami a majoránkou - postup přípravy
Pokud vám zbyly sušené houby a milujete polévky, vyzkoušejte recept na bramboračku od paní Martiny Recmanová. Doplňte ji aromatickou majoránkou, která podtrhne chuť i vůni hub, avšak vynikající bude i s poctivou klobásou či křupavými krutony.
Ingredience
Houby nasypte do mísy, přilijte hrnek horké vody a nechte je alespoň 1,5 hodiny odstát. Očistěte si cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Do hrnce vložte sádlo a jakmile se rozpustí, přidejte cibuli a orestujte ji, dokud nebude mít krásnou zlatavou barvu.
Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Vložte je do hrnce, přisypte krupici a velmi důkladně promíchejte. Přidejte namočené houby včetně vody, ve které jste je namáčeli a opět promíchejte.
Do polévky přidejte prolisovaný česnek a dochuťte ji solí a pepřem. Nakonec přisypete sušenou majoránku, kterou předtím promněte v prstech. Hotovou polévku můžete ihned servírovat.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.