Čokoládový cop sypaný drcenými ořechy - postup přípravy
Pokud jste milovník čokolády a především snadných a rychlých dezertů, které máte hotové během okamžiku, zkuste si upéct čokoládový cop posypaný ořechy. Při servírování ho můžete doplnit domácí šlehačkou nebo kopečkem zmrzliny.
Ingredience
Rozprostřete listové těsto a do jeho středu položte čokoládu tak, aby byla zarovnaná s okraji těsta. Rádýlkem nakrájejte šikmé proužky silné asi 1,5–2 cm v úhlu asi 80 stupňů.
Přehněte první proužek přes tabulku čokolády a naznačte si, kde těsto u náplně končí. Vraťte ho zpět a odkrojte všechno přebytečné těsto. Stejný postup opakujte i na druhé straně.
Jednotlivé proužky překládejte přes sebe. Měl by vám tak vzniknout vzor pleteného copánku. Na obou koncích čokolády těsto přitlačte k sobě, aby náplň nevytekla. Listové těsto potřete rozkvedlaným vejcem a posypte ořechy.
Naplněné listové těsto přendejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte ho do předem vyhřáté trouby na teplotu 180 °C a cop pečte 15–20 minut. Poté ho vyjměte z trouby a nechte lehce zchladnout. Poté ho nakrájejte a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Very Easy Recipes