Jednoduchá a rychlá houbová smaženice s vejci - postup přípravy
Milovníci hub jistě ocení úžasný recept paní Hany Petrášové, která nám prozradila, jak připravit houbovou smaženici za pár minut. Pochutnejte si na skvělém jídle, které vám může pomoci v prevenci proti rakovině, vysokému krevnímu tlaku a posílit váš imunitní systém.
Ingredience
Oloupejte a omyjte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Houby očistěte a nakrájejte je na malé kostičky.
Tip: Smaženice z hub chutná lépe, když použijete tvrdší houby, které neobsahují tolik vody, jako jsou například pravé hřiby nebo lišky.
Na pánvi rozehřejte trochu sádla a smažte na něm cibulku, dokud nezesklovatí. Přidejte houby a smažte, dokud nezměknou a neodpaří se většina vody, kterou pustily. Směs v pánvi osolte, opepřete a dochuťte kořením Harmonie chuti.
Zatímco se houby smaží, rozklepněte vejce do misky a kvedlejte, dokud se žloutek s bílkem nespojí. Následně vejcem zalijte smažící se houby. Jakmile vejce ve směsi ztuhne, máte hotovo a můžete podávat. Pokrm můžete servírovat s čerstvým chlebem nebo s topinkami.
Tip: Celkovou chuť pokrmu „osvěžíte“, budete-li podávat houbovou smaženici s čerstvou zeleninovou oblohou a čerstvými bylinkami.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.