Masové šišky s bramborem v rajčatové omáčce - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na šťavnaté mleté maso, které vás ohromí svou snadnou přípravou. Masové šišky jsou vařené s dušeným bramborem v rajčatové omáčce, které navíc budete mít hotové během chvíle.
Ingredience
Nejprve si připravte hlubokou pánvičku a do ní nalijte olivový olej. Rozehřejte ho a přidejte jemně nakrájenou cibuli. Smažte ji asi 2 minuty, dokud se nezezlátne.
Poté přidejte nakrájenou papriku a tenké kolečka mrkve. Dochuťte směs solí a pepřem podle své chuti. Restrujte další 4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
Poté přidejte do pánvičky nakrájená rajčata nebo rajčatovou protlak a velké kousky brambor a vše společně důkladně promíchejte.
V míse smíchejte mleté maso s vaječným žloutkem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a kari kořením. Poté z nich vytvarujte šišky a položte je do pánve na brambory.
Maso i brambory zalijte vývarem tak, aby byly zcela ponořené. Přiklopte poklicí a vařte na mírném ohni po dobu 20 minut, nebo dokud nebudou masové šišky uvařené a měkké. Poté ihned servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Rezepte