Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Játrové karbanátky s česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Játrové karbanátky s česnekem - postup přípravy

Karbanátky nemusíte připravovat pouze z mletého masa, vyzkoušejte chutnou variantu z kuřecích jater podle receptu paní Radmily Matouškové. Játrové karbanátky jsou velmi jemné, skvěle dochucené česnekem a kmínem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Oloupané stroužky česneku prolisujte anebo nastrouhejte na jemném struhadle.

2. KROK

Očištěná kuřecí játra nakrájejte na drobné kousky. Přidejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibuli a česnek. Vše řádně promíchejte.

3. KROK

Masovou směs ochuťte solí, pepřem a drceným kmínem. Pro lepší aroma doporučujeme použít celý kmín a nadrtit jej pomocí hmoždíře.

4. KROK

Petrželku nasekejte najemno a přidejte k masové směsi. Nakonec vmíchejte rozšlehaná vejce. Směs zahustěte hladkou moukou a strouhankou. Směs by měla mít takovou konzistenci, aby bylo možné tvořit z ní placičky.

5. KROK

Placičky smažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Servírujte například s bramborovou kaší a restovanou cibulkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů