Játrové karbanátky s česnekem - postup přípravy
Karbanátky nemusíte připravovat pouze z mletého masa, vyzkoušejte chutnou variantu z kuřecích jater podle receptu paní Radmily Matouškové. Játrové karbanátky jsou velmi jemné, skvěle dochucené česnekem a kmínem.
Ingredience
Mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Oloupané stroužky česneku prolisujte anebo nastrouhejte na jemném struhadle.
Očištěná kuřecí játra nakrájejte na drobné kousky. Přidejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibuli a česnek. Vše řádně promíchejte.
Masovou směs ochuťte solí, pepřem a drceným kmínem. Pro lepší aroma doporučujeme použít celý kmín a nadrtit jej pomocí hmoždíře.
Petrželku nasekejte najemno a přidejte k masové směsi. Nakonec vmíchejte rozšlehaná vejce. Směs zahustěte hladkou moukou a strouhankou. Směs by měla mít takovou konzistenci, aby bylo možné tvořit z ní placičky.
Placičky smažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Servírujte například s bramborovou kaší a restovanou cibulkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.