Nadýchané nutellové buchtičky - postup přípravy
Pokud nevíte, co si upéct v neděli ke kávě, vyzkoušejte snadný recept od paní Romany Važanské. Nadýchané buchtičky plné nutellové náplně si zamilujte,
Ingredience
Droždí rozdrobte a smíchejte ho s krupicovým cukrem. Přilijte trošku vlažného mléka a nechte ho 10 minut pod utěrkou kynout.
Do robotu s hnětacím hákem vsypejte mouku, sůl, cukr, citrónovou kůru a promíchejte. Poté vlijte kvásek, žloutky, mléko, majonézu a máslo.
Těsto důkladně propracujte, lehce ho poprašte moukou, přikryjte ho utěrkou a nechte ho 1 hodinu kynout v teplé místnosti.
Vyklopte těsto na mírně pomoučený vál a lžičkou nabírejte těsto. Z každého kousku udělejte placičku, kterou naplňte Nutellou a pečlivě zabalte.
Buchtičky potřete po stranách rozpuštěným máslem a naskládejte je do máslem vymazaného pekáčku těsně vedle sebe. Poté je nechte ještě 15 minut kynout.
Potřete rozšlehaným vajíčkem a vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte je při teplotě 180°C asi 15 minut podle velikosti buchtiček.
Hotové horké buchtičky potřete rozehřátým máslem s rumem (pro děti bez rumu). Nakonec je nechte vychladnout, pocukrujte je moučkovým cukrem a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.