Holandská sekaná s pečeným bramborem - postup přípravy
Pokud plánujete rodinný oběd, ale nemáte mnoho času na přípravu, zkuste upéct holandskou sekanou, kterou máte hotovou během pár minut. Jako přílohu zvolte křupavé pečené brambory a pokud vám zbyde čas, celé jídlo doplňte osvěžujícím zeleninovým salátkem.
Holandská sekaná
Pečené brambory
Toustové chleby nakrájejte na kostky, zalijte je mlékem a důkladně vše promíchejte. Jarní cibulku nasekejte a přidejte je do mísy.
Na jemném struhadle nastrouhejte sýr a přidejte ho i s mletým masem do mísy. Dochuťte muškátovým oříškem, solí, sušenou petrželkou a pepřem.
Do mísy rozklepněte 3 vejce, přidejte strouhanku a vše pečlivě promíchejte. Cibuli nakrájejte na větší kousky a rozložte ji na plech.
Ruce si namočte ve vodě a maso rozdělte na dvě poloviny a vytvarujte z nich stejně velké šišky. Plech vložte do předem vyhřáté trouby na teplotu 190 °C a sekanou pečte 60 minut.
Brambory ve slupce vložte do hrnce a vařte je 10minut. Poté je rozkrojte napůl a z vnitřní je několikrát nařízněte.
Do pekáče, kde budete péct brambory nasypte česnek, petrželku, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Vše zalijte olejem a směs rozprostřete po celé ploše.
Brambory naskládejte do pekáče a zakápněte je olejem. Poté ho vložte do předem vyhřáté trouby na teplotu 180 °C a sekanou pečte 20–30 minut. Sekanou s pečeným bramborem ihned servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfach und lecker