Brambory s kefírem zapečené v troubě - postup přípravy
Brambory jsou jednou z nejuniverzálnějších surovin, je možné z nich připravovat skvělé přílohy i lehká hlavní jídla. Příkladem takového jídla jsou zapečené brambory s kefírem, které se jistě stanou stálicí vaší kuchyně.
Ingredience
Do větší misky rozklepněte tři celá vejce, přidejte sůl, olej a kefír a vše řádně prošlehejte pomocí mixéru. Šlehejte nejprve na nejnižší stupeň a poté postupně přidávejte rychlost.
Do vaječné směsi přimíchejte mouku a kypřicí prášek. Řádně prošlehejte metličkou, aby vzniklo hladké těsto.
Očištěné a oloupené brambory překrojte nejprve na čtvrtiny a následně nakrájejte na tenké plátky. Plátky musí být stejně silné, aby se rovnoměrně propékaly.
Brambory vsypte do větší zapékací mísy a zalijte kefírovou směsí. Vše společně promíchejte a uhlaďte pomocí stěrky.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 50–60 minut. Brambory by měly získat nazlátlou kůrku. Upečené brambory je možné krájet na jednotlivé porce, podobně jako koláč.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Изи Повар