Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brambory s kefírem zapečené v troubě

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Brambory s kefírem zapečené v troubě - postup přípravy

Brambory jsou jednou z nejuniverzálnějších surovin, je možné z nich připravovat skvělé přílohy i lehká hlavní jídla. Příkladem takového jídla jsou zapečené brambory s kefírem, které se jistě stanou stálicí vaší kuchyně.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Do větší  misky rozklepněte tři celá vejce, přidejte sůl, olej a kefír a vše řádně prošlehejte pomocí mixéru. Šlehejte nejprve na nejnižší stupeň a poté postupně přidávejte rychlost.

2. KROK

Do vaječné směsi přimíchejte mouku a kypřicí prášek. Řádně prošlehejte metličkou, aby vzniklo hladké těsto.

3. KROK

Očištěné a oloupené brambory překrojte nejprve na čtvrtiny a následně nakrájejte na tenké plátky. Plátky musí být stejně silné, aby se rovnoměrně propékaly.

4. KROK

Brambory vsypte do větší zapékací mísy a zalijte kefírovou směsí. Vše společně promíchejte a uhlaďte pomocí stěrky.

5. KROK

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 50–60 minut. Brambory by měly získat nazlátlou kůrku. Upečené brambory je možné krájet na jednotlivé porce, podobně jako koláč.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Изи Повар

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů