Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené karamelové griliášky máčené v čokoládě

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Nepečené karamelové griliášky máčené v čokoládě - postup přípravy

Pokud hledáte zajímavý recept na sladkost, kterou byste mohli překvapit své hosty o Vánocích, vyzkoušejte tyto griliášky. Karamelovou pochoutku nemusíte péct a budete ji mít hotovou za půl hodiny.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rozemelte vlašské ořechy a dejte je bokem. Nyní si připravte karamel. Do kastrůlku vsypejte cukr a zkaramelizujte jej při nízké teplotě za stálého míchání. 

2. KROK

Jakmile cukr zkaramelizuje, přidejte do něj postupně máslo v pokojové teplotě. Stále míchejte, aby se vám karamel nepřipálil. 

Poznámka: Máslo je nutné přidávat postupně, aby nedošlo k náhlému ochlazení karamelu. V takovém případě by se máslo s karamelem nespojilo.

3. KROK

Do připravené karamelové směsi s máslem přidávejte postupně kondenzované mléko. Přisypejte všechny namleté ořechy a zamíchejte. Hotovou směsí potřete jeden dortový oplatek a přikryjte ho druhým. Tento proces opakujte, dokud vám oplatky nedojdou.

4. KROK

Tip: Aby se vám nestalo, že nebudete mít poslední dortový oplatek čím natřít, natírejte všechny předešlé oplatky přibližně třemi lžícemi karamelové hmoty. 

5. KROK

Připravené griliášky přikryjte pečicím papírem a položte na ně plech pro zatížení. Následně je nechte v lednici chladit do druhého dne. Poté oplatky nakrájejte na obdélníčky nebo čtverečky.

6. KROK

Připravte si čokoládovou polevu, a to tak, že do mísy rozdrobíte čokoládu a rozpustíte ji ve vodní lázni. Přidejte do ní také máslo a olej pro zjemnění. V této směsi griliášky obalte. 

Tip: Než čokoládová poleva na sušenkách ztvrdne, můžete ji ozdobit nadrobno nasekanými mandlemi.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: LiViera Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů