Nepečené karamelové griliášky máčené v čokoládě - postup přípravy
Pokud hledáte zajímavý recept na sladkost, kterou byste mohli překvapit své hosty o Vánocích, vyzkoušejte tyto griliášky. Karamelovou pochoutku nemusíte péct a budete ji mít hotovou za půl hodiny.
Základ
Poleva
Rozemelte vlašské ořechy a dejte je bokem. Nyní si připravte karamel. Do kastrůlku vsypejte cukr a zkaramelizujte jej při nízké teplotě za stálého míchání.
Jakmile cukr zkaramelizuje, přidejte do něj postupně máslo v pokojové teplotě. Stále míchejte, aby se vám karamel nepřipálil.
Poznámka: Máslo je nutné přidávat postupně, aby nedošlo k náhlému ochlazení karamelu. V takovém případě by se máslo s karamelem nespojilo.
Do připravené karamelové směsi s máslem přidávejte postupně kondenzované mléko. Přisypejte všechny namleté ořechy a zamíchejte. Hotovou směsí potřete jeden dortový oplatek a přikryjte ho druhým. Tento proces opakujte, dokud vám oplatky nedojdou.
Tip: Aby se vám nestalo, že nebudete mít poslední dortový oplatek čím natřít, natírejte všechny předešlé oplatky přibližně třemi lžícemi karamelové hmoty.
Připravené griliášky přikryjte pečicím papírem a položte na ně plech pro zatížení. Následně je nechte v lednici chladit do druhého dne. Poté oplatky nakrájejte na obdélníčky nebo čtverečky.
Připravte si čokoládovou polevu, a to tak, že do mísy rozdrobíte čokoládu a rozpustíte ji ve vodní lázni. Přidejte do ní také máslo a olej pro zjemnění. V této směsi griliášky obalte.
Tip: Než čokoládová poleva na sušenkách ztvrdne, můžete ji ozdobit nadrobno nasekanými mandlemi.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: LiViera Desserts