Myslivecké knoflíky s vlašskými ořechy - postup přípravy
Lahodné linecké těsto, ořechová náplň a vlašské ořechy, to jsou myslivecké knoflíky, jedno z nejoblíbenějších vánočních cukroví. Ty, podle receptu paní Dagmar Kazdové, jsou nejen krásné, ale také křehké, voňavé a neodolatelně chutné.
Těsto
Náplň
Na ozdobu
Začněte přípravou lineckého těsta. V míse smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem. Přidejte žloutky a na kostky nakrájené máslo a vypracujte hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte jej v chladničce odpočinou alespoň po dobu jedné hodiny. Ideální však je, připravit si těsto den dopředu a nechat jej v ledničce odpočívat přes noc.
Na náplň v míse vyšlehejte z bílků a moučkového cukru tuhý sníh. Do sněhu opatrně vmíchejte jemně namleté ořechy. Doporučujeme použít vlašské anebo lískové.
Odleželé linecké těsto vyválejte na plát silný zhruba 2 mm a vykrajujte, pomocí formičky, malá kolečka. Kolečka přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
Na plechu na vykrájená kolečka stříkejte pomocí cukrářského sáčku ořechovou náplň. Poté na každé kolečko položte polovinu vlašského ořechu. Vybírejte přiměřeně veliké ořechy, aby překryly náplň.
Připravená kolečka pečte v troubě vyhřáté na 200 °C až do doby, než získají nádhernou růžovou barvu, což by mělo trvat přibližně 10-12 minut.
Po upečení nechte knoflíky zchladnout na plechu. Poté je přesuňte na mřížku, kde zcela vychladnou. Vychladlé myslivecké knoflíky dozdobte vrstvou moučkového cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.