Teplý salát z červené řepy s cibulí - postup přípravy
Pokud máte doma přebytečnou řepu, rozhodně vyzkoušejte recept na teplý salát z červené řepy s cibulí. Jeho příprava je velmi snadná, takže ji zvládne i začátečník.
Ingredience
Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte ji na tenké proužky. Poté ji zasypte 2 lžícemi cukru, důkladně vše promíchejte a nechte ji marinovat 5–7 minut.
Řepu přendejte na pánev a na mírném ohni ji nechte dusit pod poklicí po dobu 30 minut. Občas ji promíchejte.
Cibuli očistěte a nakrájejte ji na malé kostičky. Poté ji orestujte do zlatova na pánvi s rozpáleným olejem. Jakmile bude hotová, přilijte k ní sójovou omáčku a vše důkladně promíchejte.
Hotovou řepu přendejte do mísy, přiklopte ji poklicí a nechte ji odpočinout po dobu 30 minut. Mezitím nakrájejte na malé kostičky nakládanou okurku.
Cibuli s okurkou přidejte do mísy s řepou. Salát dochuťte pepřem a podle vaší chuti cukrem. Vše důkladně promíchejte.
Salát nandejte na talíř a posypte ho nasekanou čerstvou pažitkou. Můžete to ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Щи да Каша