Slané buchty s Feta sýrem a křupavou krustou - postup přípravy
Jste-li milovníky klasických buchet, ale rádi byste vyzkoušeli něco nového, připravte si chutné slané buchty s křupavou krustou na povrchu. Buchty můžete podávat k snídani nebo na oběd, ale i jako zajímavou mňamku, až k vám přijdou na návštěvu hosté.
Těsto
Krusta
Mléko, vejce, droždí, cukr, sůl, jogurt a 100 g rozpuštěného másla smíchejte v míse a přes sítko přidejte část z připravené mouky a zamíchejte. Poté přidejte stejným způsobem zbytek mouky a vyšlehejte hutné těsto.
Tip: Máslo rozpusťte jednoduše v mikrovlnné troubě.
Těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout 40 minut. Následně těsto položte na pomoučený vál a vytvořte pomocí rukou bochánek, který rozdělte na 17 stejných dílků. Z každého dílku vytvořte kuličku, kterou ze všech stran namočte do zbytku rozpuštěného másla.
Hotové kuličky ukládejte do zapékací mísy, jednu vedle druhé, a přikryjte mísu potravinovou fólií, jejíž spodní stranu předtím natřete rozpuštěným máslem. Na fólii dejte ještě utěrku a nechte 40 minut odpočívat.
Mezitím, co buchty kynou, smíchejte v misce strouhanku se 70 g rozpuštěného másla, vejcem a solí a vše zamíchejte. Buchty nyní posypte Feta sýrem, pomažte připravenou máslovou směsí se strouhankou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domácí kuchyně s Dannym