Bůčková roláda s adžikou - postup přípravy
V případě, že chystáte slavnostní pohoštění, překvapte své hosty jednoduchou bůčkovou roládou se zajímavým gruzínským kořením adžika. Roládu můžete podávat jako součást slavnostních mís nebo jejími plátky ozdobit slavnostní chlebíčky.
Ingredience
Italské bylinky, sůl, pepř, cukr, muškátový oříšek, rozdrcený bobkový list a adžiku smíchejte dohromady a do směsi přimíchejte také prolisované stroužky česneku.
Maso rozložte a hojně ho potřete připravenou směsí z obou stran. Maso následně vložte do sáčku, který nezavírejte. Maso vložte do lednice a nechte ho odpočívat 4 dny.
Poznámka: Sáček nezavírejte z toho důvodu, aby se k masu mohl dostat kyslík.
Po 4 dnech maso vyjměte z lednice, srolujte ho a svažte ho provázkem. Poté maso vložte do předehřáté trouby a pečte na 100 °C po dobu 3 hodin.
Před podáváním nechte bůčkovou roládu vychladnout. Na rozdíl od jiných masových pokrmů chutná tato pochoutka lépe vychlazená.
Tip: Pokud budete roládu podávat k obědu, můžete jako přílohu zvolit bramborovou kaši s pažitkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.