Salát z pekingského zelí se sladkokyselou zálivkou - postup přípravy
Připravte si chutný salát z pekingského zelí, na kterém si můžete pochutnat jen tak nebo jej servírovat jako přílohu k masu. Recept zvládnou i začátečníci a připravíte jej do 15 minut.
Základ
Zálivka
Nakrouhejte si zelí a vložte jej do mísy. Mrkev oloupejte a nastrouhejte ji na tenké nudličky. Pomocí rukou zelí s mrkví promíchejte a vložte jej do mísy. Prolisujte si česnek a opláchněte snítky kopru.
Nyní ingredience vložte do sklenice. Na dno sklenice dejte trochu salátu s mrkví, na něj kopr a trochu prolisovaného česneku. Salát vrstvěte, dokud budete mít ingredience a každou ingredienci utlačte, aby se vám do sklenice vešlo co nejvíc zeleniny.
Nyní si připravte zálivku. Do hrnce nalijte vodu a smíchejte ji se všemi ingrediencemi na marinádu. Hrnec dejte na plotnu a zálivku vařte 1 minutu. Poté ji ihned vlijte do sklenice se zeleninou. Na závěr ingredience ve sklenici ještě jednou utlačte a sklenici uzavřete těsným víkem.
Nechte salát odpočívat 12 hodin a poté jej můžete podávat.
Poznámka: Salát skvěle chutná samotný, s pečivem nebo jej můžete servírovat jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные советы