Kakaové sušenky s arašídy a vanilkou - postup přípravy
Kakao a Vánoce k sobě neodmyslitelně patří. Připravte si ty nejlepší kakaové sušenky s křupavými arašídy, které si oblíbí celá vaše rodina a všichni hosté, kteří vás navštíví.
Ingredience
V míse smíchejte vejce s cukrem, s vanilkovým cukrem, solí a vše vyšlehejte do krémové hmoty. Do mísy poté přidejte kakaový prášek a sušené mléko a ingredience zamíchejte, aby se důkladně propojily.
Do kakaové hmoty přisypte část pražených nasekaných arašídů, zamíchejte je, a poté přisypte zbytek ořechů a znovu celou směs zamíchejte.
Ze vzniklé hmoty následně vytvořte malé válečky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 150–160 °C po dobu 20–25 minut.
Poznámka: Místo arašídů můžete použít jakékoliv jiné ořechy, které máte rádi.
Po upečení sušenky vyndejte, dejte je na chladící mřížku, nechte je vychladnout a servírujte.
Tip: Z těsta nemusíte vytvářet jen válečky, ale také kuličky, nebo jakékoliv jiné tvary dle vlastní fantazie.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vinastar Channel