Marinované žampiony ve sladkokyselém nálevu - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na marinované žampiony ve sladkokyselém nálevu, které budete mít hotové za pár minut. Vychutnat si je můžete samotné, nebo je můžete použít do různých omáček, salátů, pomazánek či jako přílohu ke grilovanému nebo pečenému masu.
Ingredience
Žampiony pečlivě očistěte pod tekoucí vodou. Poté je nasypte do hlubokého hrnce, přidejte k nim česnek nakrájený na plátky, bobkový list, černý pepř, koriandr, cukr a sůl.
K žampionům přilijte olej a ocet. Vše důkladně promíchejte a směs přiveďte k varu. Vařte ji 5 minut a průběžně ji míchejte. Poté ji stáhněte z ohně.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka a přidejte ji k houbám. Hrnec přiklopte poklicí a směs nechte lehce vychladnout. Poté žampiony s cibulí bez tekutiny vyjměte naběračkou z hrnce a vložte je do mísy.
Přidejte nasekaný kopr a opět promíchejte. Žampiony můžete ihned servírovat, nebo je nechte vychladit v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kouzlo chuti