Kroupoto s masem, cibulí a mrkví - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na netradiční, avšak snadný pokrm, vyzkoušejte kroupoto s masem, cibulí a mrkví. Před servírováním ho stačí jen lehce posypat čerstvou petrželkou.
Ingredience
Na rozpálené pánvi s trochou rostlinného oleje osmahněte propláchnuté kroupy po dobu asi 4 minut a občas je promíchejte.
Mezitím si nakrájejte maso a cibuli na malé kostičky. Na jinou hlubokou pánev nalijte olej a maso nechte zatáhnout. Poté přidejte cibuli a orestujte ji do zlatova po dobu asi 3 minut.
Mrkev očistěte a nakrájejte ji na tenké proužky, poté ji přidejte k masu. Směs dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem a vše pečlivě promíchejte.
Ke směsi masa a zeleniny přidejte orestované kroupy, zalijte je vodou a pánev přiklopte poklicí. Kroupoto vařte po dobu 30–40 minut.
Hotové kroupoto ihned servírujte. Před podáváním ho můžete posypat čerstvě nasekanou petrželkou.
Tip: Místo vody zalijte kroupy vývarem a přidejte k nim hrst sušených hub. Celý pokrm tak dostane lepší a výraznější chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Strana_Kulinarii