Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pohankové karbanátky s česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Pohankové karbanátky s česnekem - postup přípravy

Tento recept uvítají všichni, kteří milují nízkokalorická a výživná jídla. Udělejte něco pro své zdraví, a zároveň si pochutnejte na skvělých pohankových karbanátcích, obsahujících spoustu vitamínů a živin, které vám mohou pomoci zhubnout.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tento recept uvítají všichni, kteří milují nízkokalorická a výživná jídla. Udělejte něco pro své zdraví, a zároveň si pochutnejte na skvělých pohankových karbanátcích, obsahujících spoustu vitamínů a živin, které vám mohou pomoci zhubnout.

2. KROK

Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli – potrvá to přibližně 2 minuty. Zatím oloupejte a najemno nastrouhejte mrkev, kterou přidejte k cibuli. Vše zamíchejte a smažte další 2 minuty. 

3. KROK

Hotovou pohanku promíchejte, přendejte ji do mísy a postavte bokem. Usmaženou cibuli s mrkví odstraňte z tepla. Do mísy s pohankou přidejte tři syrová vejce a směs rozmixujte pomocí ponorného mixéru. 

4. KROK

Do pohankové směsi vmíchejte cibuli s mrkví, směs osolte, opepřete a smíchejte ji se sušeným česnekem. Ze vzniklé hmoty vytvořte malé karbanátky, které na oleji smažte 3 minuty. Poté je otočte a smažte další 3–4 minuty.

5. KROK

Tip: Hotové karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Zdrowe Przepisy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů