Vepřová líčka na červeném víně - postup přípravy
Okouzlete svou rodinu nevšedním gastronomickým zážitkem a připravte jim vepřová líčka na červeném víně inspirovaná katalánskou kuchyní. Doplnit je můžete jemným bramborovým pyré s glazovanou mrkví.
Ingredience
Na rozpálené pánvi zahřejte trochu olivového oleje a vepřová líčka zatáhněte ze všech stran. Poté dejte maso stranou a na stejném oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli.
Do hrnce přidejte nakrájenou mrkev a papriky na kostičky. Směs dochuťte solí, pepřem a nasekaným česnekem. Poté zeleninu restujte ještě 10 minut na středním ohni.
Orestované maso vraťte zpět do hrnce a zalijte ho vínem a vývarem. Přiveďte směs k varu a duste ji mírném ohni po dobu 2 hodin.
Vyjměte maso z hrnce a zeleninu s výpekem vlijte do mixéru. Poté ji rozmixujte do hladkého pyré. Omáčku vlijte zpět do hrnce a vraťte do ní i maso.
Omáčku provařte dalších 15 minut. Poté vepřová líčka ihned servírujte. Podávat je můžete s jemným bramborovým pyré a glazovanou mrkví.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Que viva la cocina