Mramorovaný koláč s vanilkou a kakaem - postup přípravy
Až ochutnáte tento dezert, už si nebudete chtít připravovat jiný. Recept na mramorovaný koláč je velmi jednoduchý, nezabere vám spoustu času a zvládnou jej připravit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají.
Ingredience
Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Do směsi přilijte olej a zamíchejte. Poté přilijte mléko a znovu zamíchejte.
V jiné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a vše vsypte do tekuté směsi.
Poznámka: Suchou směs přidávejte do té tekuté po částech. Ingredience se tak lépe spojí a v těstu nevzniknou hrudky.
Část připraveného těsta odlijte do jiné misky a do zbylého těsta přimíchejte kakao a jednu lžíci rozpuštěné instantní kávy. Do vymazané dortové formy vlijte světlé těsto a na něj kakaové těsto.
Tip: Pomocí lžíce udělejte v těstu ornamenty.
Povrch těsta posypte čokoládovými kousky a koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Poznámka: Hotový mramorovaný koláč vyjměte z trouby, nechte jej vychladnout a podávejte jej rozřezaný na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili