Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mramorovaný koláč s vanilkou a kakaem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Mramorovaný koláč s vanilkou a kakaem - postup přípravy

Až ochutnáte tento dezert, už si nebudete chtít připravovat jiný. Recept na mramorovaný koláč je velmi jednoduchý, nezabere vám spoustu času a zvládnou jej připravit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Do směsi přilijte olej a zamíchejte. Poté přilijte mléko a znovu zamíchejte. 

2. KROK

V jiné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a vše vsypte do tekuté směsi. 

Poznámka: Suchou směs přidávejte do té tekuté po částech. Ingredience se tak lépe spojí a v těstu nevzniknou hrudky.

3. KROK

Část připraveného těsta odlijte do jiné misky a do zbylého těsta přimíchejte kakao a jednu lžíci rozpuštěné instantní kávy. Do vymazané dortové formy vlijte světlé těsto a na něj kakaové těsto. 

Tip: Pomocí lžíce udělejte v těstu ornamenty. 

4. KROK

Povrch těsta posypte čokoládovými kousky a koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut. 

Poznámka: Hotový mramorovaný koláč vyjměte z trouby, nechte jej vychladnout a podávejte jej rozřezaný na kousky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů