Kynuté domácí bagety s křupavou kůrkou - postup přípravy
Připravte si křupavou domácí bagetu, která vás přenese do samotné Francie, pro kterou jsou bagety tak typické. Tento recept je rychlý, snadný a zvládnou jej i ti, kteří ještě s přípravou pečiva nemají zkušenosti.
Ingredience
Do mísy nalijte vodu a rozmíchejte v ní droždí s cukrem. Poté do mísy, po částech, vsypte mouku a uhněťte těsto.
Tip: Pro výrobu těsta můžete použít robota. V takovém případě těsto míchejte 8–10 minut.
Jakmile je těsto hotové, zabalte jej do potravinové fólie, přikryjte jej utěrkou a nechte ho 40–60 minut odpočívat.
Po této době těsto nakynulo a vy s ním můžete dále pracovat. Těsto rozdělte na 3 stejné části a z každé vytvořte malý bochánek. Bochánky přikryjte mísou a nechte kynout 10–15 minut.
Poté každý z bochánků vyválejte na plát o výšce přibližně 4 mm a zarolujte jej do tvaru bagety. Syrové bagety odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, povrch baget posypte trochou mouky a nakrojte jej v několika částech.
Následně plech přikryjte sáčkem a nechte 30 minut odpočívat. Po této době sáček sundejte. Naplňte jiný plech vodou a umístěte jej do předehřáté trouby na 220 °C. Nad tento plech vložte plech s bagetami a pečte je po dobu 20 minut.
Poznámka: Nakrojení baget je nutné proto, aby se pořádně propekly a nepopraskaly.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней