Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kuřecí klobása s česnekem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 270 minut

Domácí kuřecí klobása s česnekem - postup přípravy

Patříte-li mezi milovníky klobás, je možná čas připravit si svou vlastní. Tento recept na domácí kuřecí klobásu je velmi jednoduchý a výsledek vám bude chutnat víc než klobása koupená v obchodě.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Celé kuře vykostěte a maso nakrájejte na malé kousky. Maso vložte do mísy a zasypte jej oběma druhy soli. 

Poznámka: Z kuřecích stehen a prsou můžete odstranit kůži, ale není to nutné. 

2. KROK

Maso v soli důkladně obalte a mísu přikryjte potravinovou fólií. Mísu vložte do lednice a chlaďte maso 3 dny. Po této době maso vyjměte a zasypte ho sušeným česnekem a černým pepřem.

3. KROK

Kuřecí maso znovu prohněťte a naplňte jím připravená polyamidová střívka, jejichž okraje stáhněte provázkem. Následně vložte domácí kuřecí klobásy do nádoby, která je součástí multifunkčního hrnce a zalijte je studenou vodou tak, aby byly zcela ponořené. 

4. KROK

Klobásy vařte při 50 °C po dobu 3 hodin. Po této době navyšte teplotu na 80 °C a vařte dalších 90 minut. Jakmile jsou klobásy uvařené, vyndejte je z hrnce a nechte je vychladnout. Až klobásy vychladnou, vložte je do lednice. 

5. KROK

Poznámka: Jakmile budou klobásy vychlazené, vyjměte je z chladničky a z polyamidového střívka a servírujte je nakrájené na kolečka. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů