Domácí roláda s ovocnou náplní - postup přípravy
Příprava domácí rolády nemusí být složitá a náročná na čas. S receptem paní Renaty Adámkové upečete základ na roládu velmi jednoduše a celý proces vám nezabere víc, jak půl hodiny.
Těsto
Náplň
Vaječné žloutky s cukrem a olejem vyšlehejte a následně do směsi přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva.
Tip: Pokud chcete vytvořit dvě různé rolády, můžete těsto rozdělit na dvě stejné části a do jedné z nich přidat kakao.
Z vaječných bílků vyšlehejte sníh a jemnými pohyby ho vmíchejte do připravené směsi se žloutky. Na plech položte pečicí papír tak, aby jeho okraje přesahovaly okraje plechu. Papír pomažte máslem a připravené těsto na papír rovnoměrně rozetřete.
Plech vložte do předehřáté trouby na 180 °C a základ na roládu pečte 7 minut.
Tip: Zda je těsto hotové zjistíte, když do něj zapíchnete špejli. Pokud ji vyndáte a je obalená těstem, pečte dál. Pokud vytáhnete čistou špejli, máte hotovo.
Po upečení plech překlopte na čistý pečicí papír nebo utěrku a použitý papír z těsta stáhněte. Ještě teplé těsto srolujte a roládu nechte vychladnout. Zatím si připravte jahodovou a malinovou náplň značky Dr. Oetker podle pokynů na obalu.
Poznámka: Roládu můžete naplnit jakoukoliv jinou oblíbenou náplní.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.