Řezy s pudinkovým krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Potěšte svou rodinu a přátele řezy s pudinkovým krémem, které vypadají složitě, ale jsou na přípravu nesmírně jednoduché. Navíc při jejich tvorbě nebudete muset použít troubu.
Krém
Poleva
Základ
V rendlíku smíchejte 150 ml mléka s vejci, vanilkovým cukrem, cukrem a kukuřičným škrobem. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte do tekutiny zbytek mléka.
Rendlík položte na plotnu a mléčnou směs zahřívejte do zhoustnutí, což potrvá přibližně 5 minut. Následně rendlík odstavte z tepla a vmíchejte do krému máslo.
Zapékací mísu vyložte částí sušenek, pokryjte je po celém jejich povrchu krémem, na který položte další vrstvu sušenek. Tento postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Poznámka: Poslední vrstvu by měl tvořit krém.
Následně pokrm přikryjte potravinovou fólií a vložte ho na 20–30 minut do lednice.
Tip: Potravinovou fólii dejte tak, aby se dotýkala krému. Díky tomu vám na něm nevznikne škraloup.
Mezitím si připravte polevu. Čokoládu rozlámejte do mísy a přilijte k ní olej. Ve vodní lázni čokoládu rozpusťte – potrvá to asi 3 minuty. Polevou ozdobte povrch vychlazených řezů a dezert chlaďte v lednici dalších 20–30 minut.
Poznámka: Hotové řezy s pudinkovým krémem a čokoládovou polevou podávejte nařezané na čtverečky ke kávě nebo čaji.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ