Bramboráky se zelím a česnekem - postup přípravy
Připravte si rychlý oběd nebo večeři bez masa. Bramboráky se zelím podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem jsou snadné na přípravu a můžete je podávat za tepla i za studena.
Ingredience
Brambory oloupejte, nastrouhejte je najemno a vymačkejte z nich co nejvíc šťávy. Vymačkané brambory smíchejte v míse s pokrájeným kysaným zelím a dvěma vejci.
Do směsi přisypte kmín, prolisovaný česnek, sůl, majoránku a černý pepř. Všechny ingredience zamíchejte a vmíchejte k nim hladkou mouku.
Na pánvi rozehřejte olej a z těsta vytvořte pomocí naběračky malé bramboráky, které smažte z každé strany 3–4 minuty.
Tip: Bramborové placičky smažte na středním plameni.
Poznámka: Usmažené bramboráky se zelím pokládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Podávejte je ihned, ale skvěle chutnají také zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem