Krkovice na česneku s hranolky a volím okem - postup přípravy
S receptem z Youtube kanálu Recepty bez brepty teď můžete připravit senzační oběd, a to pouze v jednom hrnci. Krkovice na česneku se doslova rozpadá v ústech a pyšní se výraznou chutí.
Základ
Příloha
Zdobení
Maso nakrájejte na plátky o výšce přibližně 2 cm a osolte a opepřete je z obou stran. Na pánvi rozehřejte sádlo a krkovici zprudka restujte z každé strany přibližně 1–2 minuty. Poté ji z pánve vyndejte a položte bokem.
Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na proužky a nadrobno nakrájejte také česnek. Cibuli vložte do pánve s výpekem z masa a restujte ji přibližně 3 minuty, do hněda.
Poté k ní vmíchejte česnek a restujte maximálně minutu. Následně do směsi vmíchejte protlak.
Tip: Česnek nerestujte příliš dlouho, aby nezhořkl.
Do směsi vmíchejte lžíci medu, smažte další minutu a přilijte tři lžíce sójové omáčky. Po další minutě smažení do pánve vlijte vývar, do kterého vložte krkovici a vše vařte 120 minut na mírném ohni pod pokličkou.
Zatím usmažte hranolky. Předvařené brambory ve slupce nakrájejte na obdélníčky o šířce přibližně 1,5 cm a vložte je do vroucího oleje, kde je smažte dozlatova, přibližně 5 minut. Zatímco se hranolky smaží, připravte si na speciální pánvičce vajíčko, které opepřete a osolte.
Poznámka: Hotové maso servírujte polité omáčkou s usmaženými hranolky, volím okem a kolečky syrové červené cibule. Talíř můžete na závěr ozdobit nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty