Kuřecí koláč s kořením a parmazánem - postup přípravy
Tento pokrm si zamilujete, a to proto, že je chuťově bohatý a velmi jednoduchý na přípravu. Ingredience jednoduše smícháte v mixéru, vložíte je do trouby a je to. Přesvědčte se sami.
Náplň
Těsto
Nejprve si připravte náplň. Vařená kuřecí prsa nakrájejte na tenké proužky. V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a rajče, kukuřici (bez nálevu), oregano, chilli vločky a mletou papriku – potrvá to přibližně 4 minuty.
Poté k ingrediencím vmíchejte maso, nakrájené olivy, sůl a 250 ml vody. Směs smažte 5 minut a poté do ní vmíchejte smetanový sýr.
Poznámka: Díky sýru nebude masová směs suchá, ale naopak bude krásně vláčná a šťavnatá.
Nyní připravte těsto. V míse od robota smíchejte mléko, vejce, olej, strouhaný parmazán a sůl. Poté přidejte do mísy kukuřičný škrob a po částech přisypávejte mouku.
Poznámka: Pokud byste mouku vsypali najednou, je pravděpodobné, že vám v těstu vzniknou hrudky.
Do těsta vmíchejte kypřící prášek do pečiva a polovinu těsta rovnoměrně vlijte do pekáče, který jste vymazali tukem a vysypali moukou. Na těsto rozprostřete kuřecí směs a na ni vylijte druhou část těsta tak, abyste ji celou zakryli.
Povrch kuřecího koláče posypte oreganem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut.
Poznámka: Pokrm podávejte nakrájený na kousky ihned po upečení. Skvěle ale chutná také nastudeno.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Quero Mais Receitas