Smetanový cheesecake s lesním ovocem - postup přípravy
Připravte si lahodný dezert, který se rozplývá na jazyku. Přípravu zvládnou i začátečníci, protože jde jen o jednoduché smíchání několika ingrediencí. Výsledek je lahodný a nádherný na pohled.
Těsto
Krém
Zdobení
V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, změklým margarínem a vejcem. Z ingrediencí uhněťte těsto a vyválejte z něj tenký plát o výšce přibližně 0,3 cm.
Dortový ráfek s výklopným dnem vymažte tukem a vysypte moukou a plát těsta do něj vložte. Následně si připravte krém.
Poznámka: Těsto ořízněte tak, aby nepřesahovalo přes okraje ráfku.
V míse smíchejte vanilkový pudink v prášku s cukrem a trochou mléka. Do hrnce vlijte zbytek mléka, zahřejte ho a vmíchejte do něj pudinkovou směs. Zahřívejte přibližně 1 minutu, do zhoustnutí. Poté vypněte oheň a do krému vmíchejte zakysanou smetanu.
Krémem pomažte těsto, které je v dortovém ráfku a jeho povrch zarovnejte. Na horký krém rychle nasypejte mražené ovoce a smetanový cheesecake pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 70 minut.
Poznámka: Po upečení bude dezert uvnitř velmi měkký. Toho se nelekejte. Po vychlazení v lednici ztuhne.
Na ztuhlý cheesecake naneste čirou dortovou polevu, kterou jste připravili podle návodu na obalu produktu, který jste zakoupili a nechte ji volně ztuhnout.
Poznámka: Na dezert můžete použít jakýkoliv druh polevy. Ta čirá ale vytvoří velmi zajímavý efekt, díky kterému ovoce vynikne.
Z dezertu sejměte dortový ráfek, ozdobte jej dle vlastní fantazie a podávejte nakrájený na trojúhelníky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natašine Slastice