Vepřová panenka na másle s pečenou bagetou - postup přípravy
Pokud rádi ochutnáváte zahraniční recepty, připravte si tuto vepřovou panenku na másle podle italského receptu. Maso je křehké, šťavnaté a nádherně voní po bylinkách.
Základ
Příloha
Šťáva
Vepřovou panenku nakrájejte na kousky o šířce přibližně 3 cm a ochuťte je z obou stran solí, černým pepřem a mletou paprikou.
Cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a smažte ji na rozpáleném oleji v pánvi 3 minuty, dozlatova. Červenou a žlutou papriku omyjte, odstraňte z vnitřku semeník, nakrájejte je na proužky a smažte na pánvi s cibulí další 2 minuty.
Zatím nakrájejte omytou chilli papričku na kolečka a vmíchejte ji k zelenině, kterou smažte další 1 minutu. Směs osolte, opepřete, ochuťte cukrem, balzamikovým octem a smažte 1 minutu, dokud cukr nezkaramelizuje.
Následně zeleninu z pánve vyndejte a bagetu nakrájejte na kusy o šířce cca 3 cm. Každý kousek ochuťte několika kapkami olivového oleje a smažte je z každé strany přibližně 2 minuty, do hněda.
Poznámka: Osmažené bagety potřete česnekem z obou stran.
Do pánve nalijte olivový olej a maso smažte z obou stran 2–5 minut. Přidejte máslo a snítky rozmarýnu a tymiánu. Maso smažte přibližně 2 minuty, do rozpuštění másla, a do šťávy prolisujte česnek.
Poznámka: Vepřovou panenku na másle podávejte s opečenou bagetou a usmaženou zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fleisch Rezepte von Irma