Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová panenka na másle s pečenou bagetou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Vepřová panenka na másle s pečenou bagetou - postup přípravy

Pokud rádi ochutnáváte zahraniční recepty, připravte si tuto vepřovou panenku na másle podle italského receptu. Maso je křehké, šťavnaté a nádherně voní po bylinkách.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Základ

Příloha

Šťáva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřovou panenku nakrájejte na kousky o šířce přibližně 3 cm a ochuťte je z obou stran solí, černým pepřem a mletou paprikou. 

2. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a smažte ji na rozpáleném oleji v pánvi 3 minuty, dozlatova. Červenou a žlutou papriku omyjte, odstraňte z vnitřku semeník, nakrájejte je na proužky a smažte na pánvi s cibulí další 2 minuty. 

3. KROK

Zatím nakrájejte omytou chilli papričku na kolečka a vmíchejte ji k zelenině, kterou smažte další 1 minutu. Směs osolte, opepřete, ochuťte cukrem, balzamikovým octem a smažte 1 minutu, dokud cukr nezkaramelizuje. 

4. KROK

Následně zeleninu z pánve vyndejte a bagetu nakrájejte na kusy o šířce cca 3 cm. Každý kousek ochuťte několika kapkami olivového oleje a smažte je z každé strany přibližně 2 minuty, do hněda. 

Poznámka: Osmažené bagety potřete česnekem z obou stran.

5. KROK

Do pánve nalijte olivový olej a maso smažte z obou stran 2–5 minut. Přidejte máslo a snítky rozmarýnu a tymiánu. Maso smažte přibližně 2 minuty, do rozpuštění másla, a do šťávy prolisujte česnek.

Poznámka: Vepřovou panenku na másle podávejte s opečenou bagetou a usmaženou zeleninou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů