Vepřové maso s cibulí a směsí koření - postup přípravy
Máte-li rádi vepřové maso, můžete si ho nyní připravit zajímavým způsobem. Vyzkoušejte jednoduchý recept, při kterém se maso peče úplně samo. Pokrm je tak šťavnatý, že si ho budete chtít připravovat neustále.
Ingredience
Cibuli nakrájejte na proužky a v míse ji smíchejte se solí. Cibuli zalijte octem a vodou tak, aby byla celá ponořená, promíchejte ji a nechte 60 minut marinovat.
Maso nakrájejte na větší kousky a v míse je smíchejte se solí, tymiánem, mletým pepřem, oreganem a kmínem.
Poznámka: Koření do masa důkladně vmačkejte.
Cibuli sceďte a vložte ji do pečicího sáčku, do kterého položte také kousky masa. Sáček důkladně uzavřete a vložte ho do pekáče.
Poznámka: Sáček na několika místech propíchněte párátkem.
Vepřové maso s cibulí pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 90 minut a poté ho podávejte s oblíbenou přílohou.
Tip: Při vyndávání pokrmu ze sáčku dávejte pozor, abyste se neopařili párou, která se uvnitř vytvořila.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja