Rychlá zavařená mouka v troubě - postup přípravy
Pokud narazíte v obchodě na mouku v akci za levný peníz, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Díky tomuto způsobu skladování ji můžete používat až 20 let a stále bude chutnat skvěle.
Ingredience
Omyté, čisté a opravdu suché zavařovací sklenice přendejte na pracovní plochu. Do každé sklenice nasypte mouku až po vrch a poté s ní jemně zatřeste, aby se mouka usadila.
Jakmile budete mít naplněné všechny sklenice, přendejte je na plech a vložte ho do studené trouby a zapněte ji na teplotu 100 °C.
Od chvíle, kdy bude teplota v troubě 100 °C, začněte odpočítávat 90 minut. Poté jednu sklenici vyjměte a zavřete troubu. Okraje otřete čistým ubrouskem a poté ji uzavřete.
Postup opakujte, dokud neuzavřete všechny sklenice. Poté přes ně přehoďte deku nebo ručník a je nechte vychladnout.
Zavařenou mouku přendejte na suché a tmavé místo. Používat ji můžete až po dobu 20 let.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja