Falešná dršťková z hlívy ústřičné - postup přípravy
Pokud milujete klasickou dršťkovku, vyzkoušejte tuto zdravější a možná ještě chutnější verzi podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírujte ji s krajícem čerstvého chleba nebo křupavým rohlíkem.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Poté očistěte hlívu ústřičnou, odřízněte z ní tvrdé nohy a měkké časti na větší kousky.
Do hrnce nalijte olej a cibuli orestujte do sklovata. Poté k ní přimíchejte nakrájenou hlívu a celý kmín. Poté směs ještě krátce restujte.
Do hrnce nasypte mletou sladkou papriku s hladkou moukou a směs restujte jen pár vteřin. Poté ji zalijte vývarem, nebo vodou s bujónem.
Do polévky přidejte bobkový list a nové koření. Poté ji dochuťte solí, černým pepřem a vařte ji, dokud nebude hlíva měkká.
Přibližně 5 minut před koncem vaření do polévky nasypte majoránku promnutou v ruce. Nakonec ji dochuťte prolisovaným česnekem. Ochutnejte ji a případně ji ještě osolte.
Hotovou falešnou dršťkovou polévku můžete před servírováním posypat čerstvou petrželkou. Podávejte ji s čerstvým chlebem nebo rohlíkem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem