Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý domácí chléb bez droždí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rychlý domácí chléb bez droždí - postup přípravy

Pokud hledáte recept na ten nejlepší domácí chléb bez droždí, vyzkoušejte ho podle tohoto receptu. Jeho příprava je velmi snadná a zvládne ho upéct i úplný začátečník.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Předehřejte troubu na teplotu 210 °C a formu o rozměrech 26×12 cm pečlivě vymažete máslem. Poté do mísy prosejte hladkou mouku.

2. KROK

Do mísy přidejte sůl, jedlou sodu a směs dobře promíchejte. Poté do ní postupně přilévejte podmáslí a míchejte ji, dokud nevznikne hladké a nelepivé těsto.

3. KROK

Vypracované těsto přendejte do připravené vymazané formy a chléb pečte přibližně 40 minut, dokud není krásně zlatohnědý.

4. KROK

Upečený chléb vyjměte z trouby, vyklopte ho z formy a nechte ho vychladnout na mřížce. Poté ho nakrájejte a podávejte.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů