Plněný kuřecí řízek se sýrem a slaninou - postup přípravy
Plněný kuřecí řízek, podle paní Romany Staňové, je naplněný rozmanitými ingrediencemi, které mu dodají nejen zajímavou chuť, ale díky kterým je maso křehké a šťavnaté.
Základ
Na obalování a smažení
Kuřecí prso rozřízněte tak, abyste získali tenčí plátek. Poté ho jemně naklepejte a ochuťte ho solí a pepřem z obou stran.
Tip: Při klepání maso přikryjte sáčkem, který zabrání poškození struktury masa a odstřikování šťávy z masa do okolí.
Na maso položte plátek slaniny, šunku, uzený sýr, paprikový salám a hermelín. Následně plátek masa přehněte, abyste náplň uzavřeli a obalte jej klasicky v trojobalu.
Poznámka: Plněný kuřecí řízek smažte na mírném ohni, z každé strany, přibližně 4 minuty, dozlatova.
Hotový pokrm můžete podávat s oblíbenou přílohou, jako jsou například opékané brambory, které navíc můžete ozdobit nakrájenou jarní cibulkou.
Tip: Usmažený řízek položte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.