Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněný kuřecí řízek se sýrem a slaninou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Plněný kuřecí řízek se sýrem a slaninou - postup přípravy

Plněný kuřecí řízek, podle paní Romany Staňové, je naplněný rozmanitými ingrediencemi, které mu dodají nejen zajímavou chuť, ale díky kterým je maso křehké a šťavnaté.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Základ

Na obalování a smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prso rozřízněte tak, abyste získali tenčí plátek. Poté ho jemně naklepejte a ochuťte ho solí a pepřem z obou stran. 

2. KROK

Tip: Při klepání maso přikryjte sáčkem, který zabrání poškození struktury masa a odstřikování šťávy z masa do okolí.

3. KROK

Na maso položte plátek slaniny, šunku, uzený sýr, paprikový salám a hermelín. Následně plátek masa přehněte, abyste náplň uzavřeli a obalte jej klasicky v trojobalu. 

Poznámka: Plněný kuřecí řízek smažte na mírném ohni, z každé strany, přibližně 4 minuty, dozlatova.

4. KROK

Hotový pokrm můžete podávat s oblíbenou přílohou, jako jsou například opékané brambory, které navíc můžete ozdobit nakrájenou jarní cibulkou.

Tip: Usmažený řízek položte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů