Vaječná omeleta připravovaná v pečicím sáčku - postup přípravy
Pokud milujete vejce na snídani, připravte si tuto originální omeletu připravovanou v pečicím sáčku, která chutná mnohem lépe než ta klasická. Její příprava je velmi snadná a zvládnete ji do 10 minut.
Ingredience
Vejce rozklepněte do mísy a ochuťte je solí a pepřem. Poté je důkladně promíchejte. Klobásu nebo jinou uzeninu nakrájejte na drobné kostičky.
Rajče, žampiony i jarní cibulku omyjte. Z rajčete odstraňte bubáka a nakrájejte ho na kostičky. Poté nakrájejte žampiony i jarní cibulku na drobné kousky.
Tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Všechny suroviny nasypte do mísy s vejci a směs velmi pečlivě promíchejte.
Směs vlijte do pečicího sáčku, vytlačte z něj přebytečný vzduch a uzavřete ho co nejblíže k vejcím. Poté ho vložte ještě do druhého sáčku a postup opakujte.
Sáček s vejci vložte do hrnce s vroucí vodou a pomocí lžíce ho zatlačte do nejvíce pod vodu, aby se omeleta vařila rovnoměrně. Poté ji vařte přibližně 5–7 minut.
Vaječnou omeletu vyjměte z vody, sáček rozřízněte a omeletu velmi opatrně vyjměte. Poté ji ihned servírujte s oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.