Brambory se slaninou, houbami a zeleninou - postup přípravy
Brambory se slaninou jsou lehký a šťavnatý pokrm, který je chuťově zajímavý. Podávat je můžete se zeleninovou přílohou plnou hub, která je osvěžující a výživná.
Ingredience
Příloha
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte je na plátky. Zapékací mísu vyloženou pečicím papírem vyplňte plátky slaniny tak, jak je ukázáno na videu níže. Slaninu pokryjte plátky ze dvou brambor, osolte je a opepřete.
Poznámka: Polovinu každého plátku slaniny nechte volnou, abyste mohli výplň pokrmu těmito částmi následně zakrýt.
Tvrdý sýr nastrouhejte nahrubo a pokrm jím posypte. Nyní nakrájejte další dva brambory na tenké plátky a pokryjte jimi vrstvu sýra. Brambory opět osolte, opepřete a zakryjte volnými částmi slaniny.
Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut a během pečení si připravte přílohu. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na plátky. Na olivovém oleji smažte 1 minutu čerstvý rozmarýn s česnekem a poté do pánve přidejte houby.
Vše smažte pod pokličkou, na středním plameni, po dobu 10 minut. Následně do směsi přimíchejte mraženou zeleninu, sůl, pepř a papriku. Vše smažte dalších 15 minut pod pokličkou.
Poznámka: Brambory se slaninou podávejte nakrájené na kousky společně se zeleninovou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné