Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brambory se slaninou, houbami a zeleninou

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Brambory se slaninou, houbami a zeleninou - postup přípravy

Brambory se slaninou jsou lehký a šťavnatý pokrm, který je chuťově zajímavý. Podávat je můžete se zeleninovou přílohou plnou hub, která je osvěžující a výživná.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte je na plátky. Zapékací mísu vyloženou pečicím papírem vyplňte plátky slaniny tak, jak je ukázáno na videu níže. Slaninu pokryjte plátky ze dvou brambor, osolte je a opepřete. 

2. KROK

Poznámka: Polovinu každého plátku slaniny nechte volnou, abyste mohli výplň pokrmu těmito částmi následně zakrýt.

3. KROK

Tvrdý sýr nastrouhejte nahrubo a pokrm jím posypte. Nyní nakrájejte další dva brambory na tenké plátky a pokryjte jimi vrstvu sýra. Brambory opět osolte, opepřete a zakryjte volnými částmi slaniny.

4. KROK

Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut a během pečení si připravte přílohu. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na plátky. Na olivovém oleji smažte 1 minutu čerstvý rozmarýn s česnekem a poté do pánve přidejte houby. 

5. KROK

Vše smažte pod pokličkou, na středním plameni, po dobu 10 minut. Následně do směsi přimíchejte mraženou zeleninu, sůl, pepř a papriku. Vše smažte dalších 15 minut pod pokličkou.

6. KROK

Poznámka: Brambory se slaninou podávejte nakrájené na kousky společně se zeleninovou přílohou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Rychlé chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů