Smetanový zmrzlinový dort à la „Ruská zmrzlina“ - postup přípravy
Pokud patříte k milovníkům Ruské zmrzliny, tento recept vás ohromí. Smetanový zmrzlinový dort je její věrnou kopií a připravíte ho jen z pár ingrediencí a velmi rychle.
Ingredience
V hrnci vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem, vanilkovým aroma a mlékem. Hrnec umístěte na sporák a směs, za stálého míchání, přiveďte k varu.
Směs se žloutky vařte 1–2 minuty do mírného zhoustnutí, poté ji přelijte do misky, zakryjte ji sáčkem nebo potravinovou fólií a nechte zchladnout v lednici.
Tip: Fólii položte na misku tak, aby se směsi přímo dotýkala. Díky tomu na jejím povrchu nevznikne škraloup.
V jiné míse vyšlehejte smetanu dotuha a důkladně do ní vmíchejte vychlazenou žloutkovou směs. Poté dortový ráfek vyplňte jedním kusem cukrářského oplatku, směs na něj nalijte a zakryjte ji druhým kusem cukrářského oplatku tak, jak je možné vidět ve videu níže.
Poznámka: Smetanový zmrzlinový dort dejte na 4 hodiny do mrazáku. Poté, co ztuhne, podávejte jej nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé dezerty zde