Majonéza bez oleje s kurkumou - postup přípravy
Majonéza bez oleje je jemná, lahodná a chutná. Můžete ji servírovat jako dip k hlavnímu chodu, pomazánku, nebo ji použít jako ochucovadlo do salátů.
Ingredience
Nejprve vložte vejce do vody a vařte je 10 minut. Poté je vychlaďte a oloupejte. Do nádoby mixéru vlijte vychlazenou smetanu, přidejte k ní uvařená vejce a ingredience rozmixujte dohladka.
Poznámka: Aby se vejce lépe rozmixovala, nakrájejte je předem na kousky.
Do směsi následně přidejte nadrobno nakrájené stroužky česneku, omytou nasekanou petrželku, kurkumu, oregano a pepř se solí. Ingredience znovu důkladně rozmixujte a majonézu bez oleje můžete servírovat.
Poznámka: Majonézu uchovávejte v lednici. Můžete ji podávat jako dip k hlavnímu chodu, použít ji jako dochucovadlo salátů, nebo ji servírovat s oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Quero Mais Receitas